Πολιτική Απορρήτου

Ισχύει από 19 Απριλίου 2021

Ο διαδικτυακός τόπος polyxenimarket.gr (εφεξής “ιστότοπός μας”) ανήκει στην εταιρεία ΠΟΛΥΞΕΝΗ. (εφεξής “Πολυξένη” ή “εμείς”). Η Πολυξένη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο απόρρητο των στοιχείων των χρηστών του Internet και  την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό η Πολυξένη έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα , όπως είναι η ελαχιστοποίηση των προσωπικών δεδομένων και η χρήση πιστοποιημένων πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, ούτως ώστε να πληρούνται οι αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, που καθορίζονται με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679.

Ασφάλεια Δικτυακού Τόπου
Ο ιστότοπός μας, διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας SSL και ο διακομιστής στον οποίο φιλοξενείται χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πρωτόκολλα κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security) και SSL (Secure Sockets Layer), τα οποία παρέχουν απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας πάνω από ένα δίκτυο υπολογιστών.

Όλα τα δεδομένα που λαμβάνετε και στέλνετε από και προς τον ιστότοπο μας, μέσω της συσκευής σας (desktop, tablet, laptop, κινητό κτλ) κρυπτογραφούνται στο 100%.
Το SSL είναι μια ηλεκτρονική βεβαίωση που εκδίδεται κατόπιν ελέγχων από ανεξάρτητους και φερέγγυους οργανισμούς οι οποίοι ονομάζονται Αρχές Πιστοποιητικών (Certificate Authorities) που αναλαμβάνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων της ιστοσελίδας καθώς και την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των ιστοσελίδων αυτών και των χρηστών τους.

Το SSL προσφέρει πιστοποίηση του server από τον client, πιστοποίηση του client από τον server και εγκαθίδρυση ασφαλούς κρυπτογραφημένου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια στην επικοινωνία σας με τον ιστότοπό μας.

Παιδιά
Η Πολυξένη αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, ειδικά σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο ιστότοπός μας ούτε είναι σχεδιασμένος σκοπίμως ούτε απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Η πολιτική μας είναι να μην συλλέγουμε ποτέ ούτε να τηρούμε εν γνώσει μας δεδομένα σχετικά με οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 16 ετών.

Εφόσον η Πολυξένη διαπιστώσει ότι κάποιος χρήστης των υπηρεσιών του ιστοτόπου  μας είναι παιδί κάτω των 16 ετών, θα προβαίνει στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την ταυτοποίηση του γονέα ή κηδεμόνα, προς το σκοπό της λήψης της αναγκαίας συγκατάθεσής του.

Συλλογή & Επεξεργασία και Προστασία Δεδομένων
Η συλλογή όλων των δεδομένων που εμπίπτουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει η Πολυξένη μέσω του ιστότοπού μας, τα οποία είτε τα αποστέλλουν κατά περίπτωση οι χρήστες ή συγκεντρώνονται κατά την πλοήγηση – περιήγηση και χρήση του ιστότοπού μας από τους χρήστες, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ν. 2472/1997 και 3471/2006 , όπως ισχύουν, καθώς και τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως ισχύει, με ασφάλεια και διαφάνεια.

Η Πολυξένη είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι χρήστες/επισκέπτες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών – πληροφοριών του, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Η Πολυξένη έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα  για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και την τήρηση του απορρήτου, από τυχαία γεγονότα, καθώς και από κακόβουλες ενέργειες.

Συλλογή Προσωπικών Δεδομένων
Δια του ιστότοπού μας, η Πολυξένη δύναται να συλλέγει προσωπικά στοιχεία μόνο των χρηστών. Προσωπικά στοιχεία θεωρούνται αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή για την επικοινωνία με τους χρήστες/επισκέπτες, ιδίως όσα συλλέγονται με διάφορες Φόρμες Υποβολής Στοιχείων ή τον προσδιορισμό της θέσης του χρήστη.

Η Πολυξένη χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών προς το σκοπό εκπλήρωσης των δεσμεύσεών της απέναντι στους χρήστες αυτούς. Η χρονική διάρκεια της επεξεργασίας είναι περιορισμένη από τους σκοπούς αυτούς.

Η Πολυξένη χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για ενημερωτικούς – διαφημιστικού σκοπούς (πχ. αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών φυλλαδίων – newsletters), εφόσον οι χρήστες συγκατατίθενται ρητώς σε αυτό και για όσο χρονικό διάστημα δεν ανακαλείται η εν λόγω συγκατάθεση.

Η Πολυξένη δεν διαθέτει προς πώληση προσωπικά στοιχεία τρίτων ή των χρηστών του ιστότοπού μας. Η Πολυξένη δεν μεταφέρει και δεν δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία των χρηστών του ιστότοπού μας σε τρίτους, εκτός εάν νόμος ορίζει διαφορετικά ή αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση, κατά τους όρους του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Συλλογή μη προσωπικών στοιχείων
Δια του ιστότοπού μας δύναται να συγκεντρώνονται μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών του ιστότοπού μας χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή/και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου και άλλα παρόμοια όπως αυτά προκύπτουν από την επικοινωνία του προγράμματος πλοήγησης και περιήγησης (web browser) με τον εξυπηρετητή (server).
Τα μη προσωπικά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του προγράμματος πλοήγησης και περιήγησης ιστού (web browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τον παροχέα διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους.

Αυτόματη συλλογή Προσωπικών Δεδομένων
Σε μερικές περιπτώσεις, η Πολυξένη καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών αυτής χρησιμοποιούν cookies, web beacons και άλλες τεχνολογίες για να συλλέξουν αυτόματα ορισμένες κατηγορίες δεδομένων όταν μας επισκέπτεσθε διαδικτυακά, καθώς και μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που τυχόν ανταλλάσσουμε. Η συλλογή αυτών των δεδομένων μας επιτρέπει να εξατομικεύουμε την διαδικτυακή σας εμπειρία, να βελτιώνουμε την απόδοση, τη χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής παρουσίας της Πολυξένης και να αποτιμάμε την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων προώθησης (marketing) των υπηρεσιών μας.

Διευθύνσεις IP
Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που αποδίδεται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου (servers) να αναγνωρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι διευθύνσεις IP από τις οποίες φαίνεται ότι προέρχονται οι επισκέπτες μπορεί να καταγράφονται για λόγους ασφάλειας της τεχνολογίας της πληροφορίας και διάγνωσης των συστημάτων. Αυτά τα δεδομένα μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρωτική μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση των τάσεων και της απόδοσης του ιστότοπου.

Cookies
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του, ούτε και οδηγούν στην ταυτοποίηση του υπολογιστή του με οποιοδήποτε πρόσωπο. Χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων του ιστότοπού μας για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς.

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη, μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως τις σελίδες που επισκέφθηκε, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης, καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισής του. Με τη χρήση των cookies, το site είναι σε θέση να αποθηκεύσει χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση του χρήστη (σε αυτό), καθώς και να διαβάσει τις πληροφορίες αυτές ώστε να προσφέρει στο χρήστη μια ενοποιημένη εμπειρία περιήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες CookiePedia.co.uk και AllAboutCookies.org.

Ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για τα cookies
Ο χρήστης του ιστότοπού μας μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμά του για πλοήγηση και περιήγηση ιστού (web browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση “cookies” σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης “cookies” σε καμία περίπτωση, όπως επίσης και για την απενεργοποίηση των υπηρεσιών προσδιορισμού θέσης του χρήστη. Σε περίπτωση που ο χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση “cookies” για την αναγνώρισή του ενδέχεται να έχει περιορισμένη πρόσβαση σε μερικές από τις υπηρεσίες, χρήσεις ή λειτουργίες που παρέχονται από τον παρόντα διαδικτυακό τόπο.
Το πρόγραμμα περιήγησης ή η συσκευή σας μπορεί να διαθέτει ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιούνται cookies, καθώς και να τα διαγράψετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ρυθμίσεις, επισκεφτείτε τις σελίδες βοήθειας του προγράμματος περιήγησης ή της συσκευής σας.

Πολλά προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Edge ή το Firefox, σας επιτρέπουν να αποκλείσετε cookies τρίτων μερών. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τυχόν υπάρχοντα cookies μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δεδομένα περιήγησης και την προστασία προσωπικών δεδομένων με το Chrome, με το Microsoft Edge και με το Firefox.

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chrome σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον ιστό χωρίς να καταγράφονται ιστοσελίδες και αρχεία στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης ή του λογαριασμού σας (εκτός εάν επιλέξετε να συνδεθείτε). Τα cookies διαγράφονται αφού έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα και τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης. Επίσης, οι σελιδοδείκτες και οι ρυθμίσεις σας αποθηκεύονται μέχρι να επιλέξετε τη διαγραφή τους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies.

Widgets & Κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης Τρίτων
Η Πολυξένη, στον ιστότοπο μας χρησιμοποιεί widgets κοινωνικής δικτύωσης τρίτων μερών ή πλήκτρα-κουμπιά για να παρέχει πρόσθετες λειτουργίες προκειμένου να διαδώσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και μέσω e-mail.

Η χρήση αυτών των widgets ή πλήκτρων μπορεί να εγκαταστήσει ένα cookie στη συσκευή του χρήστη για να κάνει την υπηρεσία τους πιο εύκολη στη χρήση, να διασφαλίσουν ότι η αλληλεπίδραση σας εμφανίζεται στην ιστοσελίδα (π.χ. καταμέτρηση ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και στις πληροφορίες σύνδεσης των δραστηριοτήτων του χρήστη σε όλο το Διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Πολυξένης. Η Πολυξένη, σας ενθαρρύνει να μελετήσετε την πολιτική απορρήτου του κάθε παρόχου, πριν από τη χρήση κάθε τέτοιας υπηρεσίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση των widgets και τις εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:
Σχετικά με το Facebook Like Button διαβάστε την Πολιτική δεδομένων τους.

Φόρμες Επικοινωνίας & Σύνδεσμοι Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Σε περίπτωση που επικοινωνήσετε με τη Πολυξένη χρησιμοποιώντας κάποια φόρμα επικοινωνίας αυτής της ιστοσελίδας ή έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Πολυξένη, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από τον ιστότοπο μας σε βάση δεδομένων ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων. Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του διακομιστή αλληλογραφίας μας. Ο διακομιστής μας, διαθέτει και χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πρωτόκολλα κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security) και SSL (Secure Sockets Layer) τα οποία παρέχουν απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας πάνω από ένα δίκτυο υπολογιστών και τα οποία χρησιμοποιούνται κατά την αποστολή και λήψη της αλληλογραφίας μας και στο τοπικό μας δίκτυο.

Έλεγχος Πληροφοριών μέσω του λογαριασμού σας στη Google
Οι Ρυθμίσεις διαφημίσεων της Googleσας βοηθούν να ελέγχετε τις διαφημίσεις που βλέπετε σε υπηρεσίες Google (όπως στην Αναζήτηση Google ή στο YouTube) ή σε ιστότοπους και εφαρμογές εκτός Google που χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαφήμισης της Google. Μπορείτε επίσης να μάθετε με ποιον τρόπο εξατομικεύονται οι διαφημίσεις, να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από την εξατομίκευση διαφημίσεων και να αποκλείσετε συγκεκριμένους διαφημιζόμενους.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στον Λογαριασμό σας Google και ανάλογα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, η ενότητα Η δραστηριότητά μουσας επιτρέπει να κάνετε ανασκόπηση και να ελέγξετε δεδομένα που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που συλλέγει η Google από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που έχετε επισκεφτεί. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση βάσει ημερομηνίας και θέματος και να διαγράψετε ολόκληρη τη δραστηριότητά σας ή μέρος αυτής.

Έλεγχος Πληροφοριών μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημιστικές προτιμήσεις του Facebook, για να μάθετε γιατί βλέπετε μια συγκεκριμένη διαφήμιση και να ελέγξετε με ποιον τρόπο χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για να σας δείχνει διαφημίσεις. Για να σας δείχνει καλύτερες διαφημίσεις, το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα που του παρέχουν οι διαφημιζόμενοι και άλλοι συνεργάτες του σχετικά με τη δραστηριότητά σας εκτός των προϊόντων των εταιρειών Facebook, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων και εφαρμογών. Από τις ρυθμίσεις διαφημίσεων του Facebook, μπορείτε να ρυθμίζετε αν θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να σας δείχνει διαφημίσεις.

Το Audience Network του Facebook είναι ένας τρόπος για να σας δείχνουν οι διαφημιζόμενοι διαφημίσεις σε εφαρμογές και ιστότοπους που δεν ανήκουν στα Προϊόντα των εταιρειών Facebook. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Audience Network του Facebook δείχνει σχετικές διαφημίσεις είναι η χρήση των διαφημιστικών προτιμήσεών σας προκειμένου να προσδιορίσει ποιες διαφημίσεις μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτό μπορείτε να το ορίζετε από τις ρυθμίσεις διαφημίσεων του Facebook.

Δικαιώματα Χρήστη
Ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με τη Πολυξένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@polyxenimarket.gr, προκειμένου να πληροφορηθεί για τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί και τον αφορούν, το είδος και το χρονικό διάστημα της επεξεργασίας των δεδομένων, την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας, τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους αποδέκτες αυτών.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόσβαση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, καθώς και για φορητότητα ή περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων.

Η Πολυξένη θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των χρηστών εντός τριάντα (30) ημερών. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά εξήντα (60) επιπλέον ημέρες λόγω πολυπλοκότητας ή μεγάλου αριθμού αιτημάτων. Προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά αιτήματα, κατά την έννοια του άρθρου 12 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, δεν θα ικανοποιούνται.

Ο χρήστης που έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για οποιοδήποτε είδος επεξεργασίας (π.χ. συγκατάθεση για αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων – newsletters) των δεδομένων που τον αφορούν, μπορεί να την ανακαλέσει οποτεδήποτε στο σχετικό πεδίο.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εάν κρίνει ότι θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του από την επεξεργασία των δεδομένων που τον αφορούν.

Αλλαγές στην παρούσα Δήλωση
Η Πολυξένη μπορεί να τροποποιεί περιοδικά την παρούσα Δήλωση, ώστε αυτή να απεικονίζει τις πρόσφατες πρακτικές απορρήτου μας. Όταν τυχόν προβούμε σε αλλαγές, θα καταγράφουμε την ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην αρχή αυτής της σελίδας. Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα Δήλωση προκειμένου να ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.